Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 bitnih saveta pri nezi lica

POMOZIMO SVOM LICU NA PRAVI NAČIN

Znamo, nepravilnosti na licu su toliko frustrirajuće! Sam pogled na njih nam isijava svaki vid samopuzdanja i nekako nam se čini da ih svi vide i više od nas samih. Pa tako pribegavamo tonom šminke, ali ukoliko pratite ovaj blog znate da je rešenje u prepoznavanju uzroka problema a ne u jačini prekrivenosti istog. Na drugi način, pojačavamo našu rutinu dnevne nege lica, ubacujemo nove proizvode, a tada znamo i da pribegavamo greškama koje nam u ovoj panici neće pomoći, već šta više, će odmoći pri oslobadjanju kože od ovih dosadnih nepravilnosti. Opteretićemo kožu nepravilnom negom, ili će pak vaša koža početni vidno da ispoljava drugačije promene nego što je to uobičajeno. Evo šta treba da izbegavamo: 

1. PREČESTO ČIŠĆENJE LICA

 Više od 2 puta dnevnokada je koža suva i normalna odnosno više od 3 puta dnevno za kombinovani i masni tip predstavlja isušivanje koje neretko može usloviti većem stvaranju sebuma kod masnijih tipova dok kod suvljih tipova kože pojavu bora. Osušena koža bez adekvatne hidratacije pri svakom većem pokretu “puca” i uslovljava lakši nastanak samih bora. U ovu kategoriju prečeste nege koja isušuje možemo svrstati i prečesto korišćenje tonika za lice kao i prečesto pilingovanje koje može veoma iziritirati kožu a naročito nepravilnosti ukoliko su one izražene. Pilingovanje se preporučuje : 3 do 4 puta nedeljno za mastan tip kože, 3 puta nedeljno kombinovan i normalan tip kože lica dok se suva koža 1 do 2 puta nedeljno pilinguje.

2. KORIŠĆENJE PROIZVODA NAMENJENOG DRUGAČIJEM TIPU KOŽE

Posebno zna škoditi osetljivim licima koja imaju odredjene, ne tako učestale promene poput ekcema, rosacea, seboreje itd. Tada se savetuje isključivo korišćenje preparata koje je dermatolog predložio. Takodje, ne želite upasti u zamku dobrog marketinga proizvodjača, pa nemojte po svaku cenu kupovati proizvode koji uopšte nisu namenjeni ili vašem tipu ili vašim godinama samo zato što ste videli da neka ličnost promoviše baš taj proizvod. Obraćajte pažnju na sastav nekoog prizvoda ukoliko imate pojačanu osetljivost, što je sasvim normalno. Zapamtite,

Dermatološki najbolje kuće retko kad i primenjuju agresivan marketing jer one za tim ni nemaju potrebe.

3. KORIŠĆENJE PROIZVODA ISTE NAMENE ODJEDNOM

Jer ukoliko posle nekog vremena opazite poboljšanje, kako ćete onda znati koji je od njih zapravo bio delotvoran? Za neke proizvode rezultat se opaza nakon dve nedelje a za neke je potreban malo duži period, imajte to u vidu pre nego što posegnete za nečim drugim.

4. NEDOVOLJNO VREMENA DA KOŽA UPIJE NANEŠENO

Često nam se čini da je koža toliko dehidrirana da ona odmah upije sve što je na nju nanešeno pa već onda možemo stavljati još slojeva preko, ali grešimo. Pravo vreme kada smo sigurni da će koža u potpunosti upiti sve na njoj jeste 30 minuta. Ako ovo zvuči mnogo, pogotovo kada je u pitanju nega odmah ujutru ili nanošenje pred spavanje, onda gledajte da bar 15 minuta proizvod odstoji pa zatim počnite sa sledećim slojem. Sve u svrsi pravilne nege i boljeg efekta, naravno!

5. NANOŠENJE ULJANE BAZE KAO PRVI KORAK

Ukoliko ne želite da vaša koža upije ništa što je nanešeno posle proizvoda na uljanoj bazi onda je sasvim u redu da ga nanesete na početku rutine. Kao što ste imali prilike da vidite, da često make-up artisti pre samog šminkanja nanose serume sa dodatkom ulja, izmedju ostalog da nanešena šminka ne bi ulazila u pore. Tako da na samom početku rutine lica nikako ulje ne bi trebalo biti medju prvim koracima jer je koži zaista potrebno dosta vremena da ga u potpunosti upije, ali je kao završnica nege zaista prava stvar!

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *