Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mezoniti kao nehirurški lifting

INOVACIJA NA POLJU ANTI-AGE MEDICINE

Lifting definitivno predstavlja jedan od najpoželjnijih zahvata kod žena. Odnsno, ono šta nas fascinira jesu njegovi rezultati. Mladji izgled lica i do 15 godina uz znatno zategnutiju kožu! Medjutim, druge stvari nas neretko odbijaju kada pomislimo na ovaj invazivni poduhvat. Zahvat kojem je potrebno oko minimalno dve nedelje oporavka, ožiljci koji ostaju, potpuna anestezija tokom zahvata i visoka cena su strane koje nas često razuvere u to da nam je ovakvav lifting nužan. 

Da li se može zategnuti lice ili neki dugi deo tela bez velikih bolova, dugotrajnog oporavka, uz povoljniju cenu? MOŽE! Zato Vam u ovom blog post-u predstavljamo MEZONITI (PDO lift threads) kao najnoviji trend u liftingu i njihove mnogobrojne mogućnosti u anti-age medicini.

Mezoniti i njihovo dejstvo

Mezoniti predstavljaju ozbiljan napredak tehnologije u medicini. Pri pravilnom rukovanju, znanju i iskustvu mogu se napraviti zaista impozantni rezultati u estetskoj medicini. Veliki je broj primera gde su ovi “konci” postigli gotovo jednake (ali ne i identične) rezultate kao i zatezanje lica. Ipak treba imati u vidu da se ne radi o NEHIRURŠKOJ intervenciji.

Mezoniti predstavljaju samorazgradive konce koji se ubacuju pod kožu. Ovi konci rade po principu vezivanja niti kolagena oko sebe koji nastavljaju da zatežu kožu i kada se niti razgrade. Konci traju do oko 2 godine a sam efekat bi trebao da traje još toliko. Može postojati više vrsta mezoniti. Jedina razlika se ogleda u čvrstini istih što utiče na dužinu trajanja u koži i jačeg ili slabijeg povlačenja. Na ovaj način se niti i cenovno razlikuju.

Mezoniti se mogu aplikovati na gotovo sve predele lica: na područje jagodica za isticanje i konturisanje, ubacivanje pod obraze podiže i neretko suzbija masnoću u istima. Aplikacija kod slepoočnog i čeonog dela daje efekat zatezanja očiju podočnjaka i davanja takozvanog efekta “fox eyes” gde se one podižu i iskošavaju. Aplikovanje podbratka ga znatno zateže, dok aplikovanje na nosu dovodi do podizanja vrha i izmene konstrukcije nosa.

Apliciranje na telu je uvek u svrsi zatezanja i podizanja regije koja se i tretira. Pa tako, mezoniti se mogu “ubaciti” u vrat, dekolte, šake, ruke, zadnjicu i noge. Tada govorimo o drugačijim tehnikama, velikom broju mezoniti namenjenim i prilagodjenim baš za kožu tela.

Postupak aplikovanja

Aplikovanje je subkutano što znači da se mezoniti prosto rečeno “ubacuju” pod kožu injektivnom metodom. Prevashodno se koža tretira lokalnom anestezijom koja u potpunosti eliminiše bol igle. Zatim se zajedno, pomoću igle, konac unosi pod kod kožu i “kači” za meso dok se igla vadi. Zapravo to “kačenje” je nužno iz razloga što baš ono doprinosi zatezanju kože. Koža se zateže do željene mere, nabori ispravljaju a višak konca saseca. Sam proces za jedan konac ne traje duže od 5-10 minuta dok je postupak (ukoliko je anestezija dobro aplikovana) potpuno BEZBOLAN.

Proces oporavka zavisi od dela lica ili tela gde su ove niti unešene, kao i to koliko je niti količinski stavljeno. Pa tako, oporavak može trajati od 2 dana do 10 dana. Pri oporavku je bitno izbegavati nagle i takoreći agresivne pokrete tretiranog predela zarad očuvanja konca i njegovog efekta.

Izvor: River aesthetic

Rezultati

Prvi rezultati su momentalno vidljivi, dok svoj maksimalan učinak se dostiže nakon 2 meseca pa na dalje. Prvih dana nakon aplikovanja je moguća blaža pojava natečenosti i manjih podliva. Efekti traju nešto preko 2 godine, ali je to individualno.

Rezultati lica ovise o načinu na koji su niti aplikovane, ali suštinski je regija koja se tretira zategnutija i podignuta a masti u tom delu su lakše otopljene. Konture su izražajnije. Dobija se podmladjeni izgled uz bespotrebne nabore. Rezultati pri aplikovanju na koži tela se ogledaju u efikasnosti liftinga kože zarad suzbijanja masnih naslaga.

Predstavljamo vam radove Divine Medica estetskog centra koje su postignuti primenom mezoniti:

2 Responses
  • moncler outlet
    August 8, 2020

    You made some respectable points there. I regarded on the internet for the problem and located most people will go together with together with your website.

  • jordan shoes
    September 2, 2020

    My wife and i ended up being very happy that Chris managed to carry out his preliminary research using the ideas he grabbed through the web pages. It is now and again perplexing to simply possibly be giving away facts which some people may have been making money from. So we figure out we need the writer to be grateful to for that. All of the illustrations you made, the easy blog menu, the relationships you will assist to create – it’s got mostly spectacular, and it’s really helping our son in addition to us reason why that issue is cool, which is certainly rather pressing. Thanks for everything!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *