Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Svež, prolećni makeup trend

KAKVE IZGLEDE DONOSE NAJBOLJI SVETSKI ŠMINKERI

Svakodnevno prateći svetski vodeće stručnjake iz oblasti makeup-a nismo mogli da ne primetimo trend koji se u poslednje vreme nameće kao novitet. Blistavost, svežina i sjaj koji odlikuju proleće i sunčan period odrazili su se na lice i na sam način šminkanja koi postaje sve aktuelniji. Naime, akcenat je na manje napadnoj šminki, a mnogo više svetlucavih i vedrih nijansi koje naglašavaju zdrav i negovan izgled same kože. Samim tim, iz upotrebe i nanošenja se polako iziskuju debeli slojevi, izraženo konturisanje, mat izgled i slično. Pogledajte u nastavku svežinu trenda koji se odražava na svaki deo lica sa velikom pažnjom:

TEN

Kada je reč o samom šminkanju, naglasak nije na tenu, a sve što se od njega zahteva jeste da bude blago prekriven, ujednačen, nijansom skladnom sa već postojećim tenom. Upravo je baš ovaj način veoma jednostavan za šminkanje ali zahteva potpunu negu samog lica, čistu kožu, te i njenu hidriranost. Malo bronzera da bi se tek nazirale konture lica, kao i korektor koji je gotovo neprimetan.

OČI

Svetski najpoznatiji šminkeri nas uče da damo akcenat na očima ali isto tako da na pametan način načinimo da izgledaju prirodno naglašene. tako da naglašavamo već sve što imamo! A to je: prirodan izgled gustih i naglašenih trepavica, spoljašnji uglovi kao i ivica kapaka očiju naglašena tamnijom senkom i kapci osveženi svetlucavom neupadljivom senkom. Naravno, ove sezone nezabilazni eyeliner je definitivan favorit pri izboru ovih stručnjaka. Ako se pak odlučujete za senke, gledajte da one budu u zemljanim ili pastelnim bojama. Takodje, dodatni sjaj poput šljokica i “tečnih senki” su dobrodošli!

OBRVE

Iako prete da se strgnu sa trona, prirodne obrve su i dalje veliki trend! I to začešljane, olovkom blago popunjene, što prirodnije a opet oblikovane baš po meri vašeg oblika lica. Ne trudite se da imate iste obrve kao i ostali jer od svih trendova, oblik obrva je onaj koji se najčešće menja, ali prioritet je svakako da baš taj vama najlepše stoji ističe vašu posebnost.

OBRAZI

Kao što je već pomenuto konturisanje se zamenjuje blagim bronzerom u svrsi postepenog i ne napadnog naglašavanja kontura i crta lica. Highliter dobija novu ulogu, pa se pored već poznatih mesta na licu, ovim gotovo svima obožavanim proizvodom ističu i kapci, vrh nosa, mesto iznad gornje usne pa i grudne kosti, naravno sa dozom umerenosti. Ne zaboravite da se na velika vrata vratilo do skoro izbačeno iz upotrebe- rumenilo! Imamo utisak da su šminkeri nestrpljivo dočekali povratak rumenih obraza pa tako, neretko vidimo da je trend kremastog ili suvog rumenila malo i naglašeniji, ali pored toga, veoma opravdan.

USNE

Gotovo neprimetna olovka za usne ujednačena sa nijansom sjaja ili ruža za usne, bez ombre efekta. Na velika vrata su vraćeni sjajevi za usne i prete da gotovo u potpunosti zamene mat sjajeve i karmine jer je akcenat na sjajnom i blistavom izgledu. Boje koje su najviše u upotrebi su najviše nijanse bež, roze i crvene ili koral boje. Kada kombinujete nijanse na licu, vodite se parolom- “Manje je više”.

PROIZVODI:

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *