Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Suplementi za kosu, kožu i nokte

Postoji dosta vitamina koji imaju značajno dejstvo u poboljšanju zdravlja kose, kože i noktiju a nedostatak istih ima značajne simptome u vidu nedostatka hidratantnosti, krhkosti i pojačane lomljivosti pa sve i do samog samog opadanja kose. Suplementi su ti koji kombinuju ove vitamine i time nadomešćuju nedostatke i probleme koji se javljaju. Pre svega, svaki od suplemenata bilo koje vrste ne bi trebalo da  prekorači 3 meseca uzimanja zbog disbalansa u organizmu. Po završetku uzimanja se pravi bar 2 meseca pauze do ponovnog korišćenja. Efekat bilo kojeg od ovih preparata je vidiljiv nakon dužeg uzimanja (mesec dana), kod nekih posle prve iskorišćene boce a dužim korišćenjem su efekti znatno veći i naglašeniji. Za svaki od njih pišem lična iskustva ali vas isto tako molim da podelite svoja i svoje preporuke i sugestije, jer sve naravno zavisi od mnobrojnih faktora. Najbolje je kada nemate potrebe za korišćenjem istih, dok se svi ovi vitamini se najbolje se mogu naknodnaditi i putem unošenja namirnica. Suplementi koje sam ja koristila za kosu kožu i nokte i kojima sam najzadovoljnija su sledeći:

Phytophanere dijetetski suplement protiv opadanja kose i listanja noktiju

Ovaj proizvod  sam našla u apoteci u Nemačkoj ali nezavisno od toga, mogu se naći u bolje snabdevenim apotekama gde postoje ne samo kapsule već i čitav program proizvoda za negu kose iz  ove  linije. Apotekarka ih preporučila kao najbolje u njihovoj ne tako skromnoj ponudi, takodje moram reći da sam tada u Nemačkoj ih kupila po znatno jeftinijoj ceni nego što je u Srbiji. Phytophanere  tablete su obruglog oblika, sa ukusom kafe, i najbolje ih je uzimati ujutru(dve kapsule) a jedna bočica ima 120 tableta što znači da je dovoljna za 2 meseca. Vrlo se lako gutaju zbog svoje strukture i oblika. Treba ih uzimati 3 do maksimalno 4 meseca uzastopno pa zatim praviti pauzu od bar 2 meseca do ponovnog uzimanja. Obzirom da nemam problema s opadanjem kose,  talete ovakvog tipa uzimam iz svoje želje za zdravom kosom i kožom. Pošto su pune vitamina B mogu izazvati želju za gladju ali ja nikad nisam doživela takve simptome.  Mogu reći da sam prilično zadovoljna jer mi kosa opada na gotovo minimalnom nivou. Sjaj kose mi je na visokom nivou i primetila sam posebnu dubinu boje (prelepo prelamanje) pri korenu koji je vidno ojačan, čime sam oduševljena, dlaka je baš jaka i ima posebnu glatkoću a gustinom sam zadovoljna, dok je rast za 30% ubrzan od standardnog tempa rasta. Naravno na sve to ide i to kako vi generalno održavate svoju kosu i na koji je način negujete, koliko je i kako tretirate kao i vaše genetske predispozicije. Na sve ovo ja ove suplemente ni ne uzimam toliko dugo, tako da jedva spojim cela dva meseca i prestajem na duži period ali pretpostavljam da su dužim uzimanjem efekti mnogo izražajniji jer je ovaj brend izuzetno hvaljen od stručnih lica. Na nokte se nikad nisam žalila, pogotovo ne od kako koristim ove suplemente. Izuzetno ali izuzetno su jaki, neoštećeni i usled gel laka koji imam na njima, debljina je zdrava, nokti su sjajni i mnogo brzo rastu.

„Prirodni proizvod sa vitaminima, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidansima koji su neophodni za zdrav rast guste i sjajne kose, jačanje noktiju, blistav ten i jačanje trepavica. Sastojci: vitamin A (iz ulja pšeničnih klica), vitamin B, omega 3 i 6, vitamin C. Način upotrebe: piti 2 kapsule ujutru tokom 4 meseca. Napraviti pauzu mesec dana, zatim ponoviti ciklus. Proizvod se može koristiti tokom cele godine. PHYTO savet: preporučuju se 2 intenzivna tretmana za godinu dana: tokom proleća i jeseni. “  

1+1 gratis bočica 6990din

SOLGAR ,  Skin  Hair  and Nails Formula

Tablete su dosta velike i malo se teže gutaju, pakovanje sadrži tretman za 2 meseca. Dosta brzo sam primetila razliku, sem što sam bila sveže ošišana pa mi je time već bila znatno zdravija kosa, već je i sama kosa problistala. Dobila je na velikom sjaju i blago povećanoj gustini. Nažalost, za dužinu mi je trebalo dosta vremena da bih je povratila, jer mi je kosa prilično usporena pri rastu (pogotovo sa tretiranjem kojim sam ja izložena) ali definitivno je izgledala znatno sjajnije, zdravije pa i gušće. Naravno, sa noktima nikad nisam bila nezadovoljna pa ni ovog puta. Oni su takodje bili izuzetno ojačani, sjajni i brzo su rasli. Znam da su mi u tom momentu ovi suplementi predstavljali veliko olakšanje jer sam odmah primećivala razliku koristeći ih. Sa njima i počela svoje negovanje kose i suplementima. Preporučujem im svima koji žele da dobiju na prilično boljem izgledu kose, kože i noktiju, ali i koji sami po sebi imaju dobre genetske predispozicije, jer mislim da ove tablete ne mogu napraviti radikalne promene ali mogu doprineti pojačanoj lepoti izgleda ponovnom oživljavanju istih. Bočica sadrži 60 tableta a pije se po jedna tableta dnevno uz jelo. Solgar proizvodjač u svojoj ponudi sadrži čitav spektar potrebnih suplemenata u vidu vitamina, minerala, complexa, dodataka itd.

„Stanje i izgled kose, kože i noktiju ogledalo je opšteg zdravstvenog stanja organizma, stoga su i najefikasniji proizvodi za lepotu oni koji deluju - iznutra. Solgar Skin, Nails and Hair Formula sadrži kombinaciju nekih od najbolje istraženih, prirodnih i metabolički visoko iskoristivih oblika nutrijenata, specijalno namenjenih za kožu, nokte i kosu. MSM je bogat izvor sumpora koji pomaže u stimulaciji rasta i sjaja kose i noktiju, u zarastanju  rana te opštem zdravlju ćelija kože. Vitamin C je najvažniji antioksidans za kožu, nokte i kosu, te najefikasnija odbrana protiv oštećenja nastalih delovanjem slobodnih radikala. Pomaže u proizvodnji i izgradnji kolagena, čime povećava elastičnost kože i njenu obnovu, kao i izgradnju zdravih kostiju, zuba i desni. Silicijum  pomaže kod lomljivih i krhkih noktiju i uopšteno poboljšava integritet kože. Prolin i lizin su aminokiseline koje su u kombinaciji s vitaminom C neophodni nutrijenti za oblikovanje kolagena koji pomaže da koža izgleda gipko. Bakar pomaže u proizvodnji pigmenta melanina koji štiti kožu od sunca, a važan je i za izgradnju snažnih i fleksibilnih kolagenskih vlakana. Takođe, sprečava preranu pojavu sede kose. Cink je snažan antioksidativni mineral s brojnim povoljnim uticajima na zdravlje kože, noktiju i kose. Pospešuje regeneraciju kože, zarastanje  rana i otklanjanje akni.  Pogodno za vegane, bez šećera i soli, proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mlečne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja“  

1792din

Terra Nova Beauty complex - za kosu, kožu, nokte

Nešto najnovije šta sam probala jesu Terra Nova suplementi za kosu, kožu i nokte usled skorašnjeg nedostatka vitamina B u organizmu. Opet preporučene od apotekara lično, prvo šta se primeti jeste da su ove kapsule ispunjene sitno isečenim biljkama i dodacima. Kada vidite da je nešto na potpuno prirodnoj bazi predstavlja veliki plus. Bočica sadrži 50 kapsula što nije dovoljno za dva meseca, pogotovo ako se odlučite za tretman od po dve kapsule dnevno. Kosa je poboljšana, dobila je na sjaju i brzini rasta, uvek prisutna i „nova kosica“ gde pouzdano znate da se kosa obnavlja, a primetila sam i poboljšanje kože time da su nepravilnosti manje naglašene i koža je dobila na sjaju. Nokti kao i uvek ojačani a ponovnim merenjem posle mesec dana uzimanja tableta nivo vitamina B u organizmu je znatno porastao. Terra Nova je brend koji sadrži veliki spektar suplemenata i vitamina a nalaze se u svakoj bolje opremljenoj apoteci u Srbiji.

Aktivni sastojci: Magnifood complex, od toga: Izdanci rastavića(Equisetum arvense) List koprive(Urtica dioica) Plod i list pasjeg trna(Hyppophae rhamnoides) Plod borovnice (Vaccinium myrtillus) Stabilizovane pirinčane mekinje(Oryza sativa) Sirovo zrno kakaovca(Theobroma cacao) Seme bundeve (Cucurbita pepo) List biljke Gotu kola(Centella asiatica) Koren čička(Arctium lappa) Potočarka(Nasturium officinale) MSM(metilsulfonmetan) Vitamin C (kao Ca,Mg,Zn askorbat) Zink (kao askorbat) Pantotenska kiselina ( kalcium pantothenat) Arabinogalaktan iz drveta ariša (Larix occidentalis) Vitamin A (kao palmitat-1250iu) Prirodni Beta Karoten Biotin (D-Biotin)

1890din

*Prikazane cene su okvirne i postoji mogućnost da su drugačije u zavisnosti od prodajnog objekta ili tržišta

Za hranu kažu da je otrov i lek. Šta god da unesete u organizam se direktno odražava na vaše zdravlje.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *